HTML

Képzelt Riport

Komolytalan képzelt riportok élő, holt és fiktív személyekkel, intézményekkel, napszakokkal, tárgyakkal és időjárási jelenségekkel, egyszóval bármivel, amiről elképzelhető, hogy válaszol kérdéseinkre.

Utolsó kommentek

Riport a közrendvédelmi telepről

Képzelt Riporter 2010.09.02. 13:28

A Jobbik meglepő választási győzelme után nekilátott megvalósítani a közrendvédelmi telepek létrehozását célzó kampányígéretét. Mai interjúnk vendége Kolompár Sándor, a miskolci közrendvédelmi telep lakója.

 

KR: Kedves hallgatóink, itt állunk a miskolci közrendvédelmi telep dupla kordonjának belső oldalán, ahol Kolompár Sándorral fogunk interjút készíteni. Kolompár úr sajnos nem kapott engedélyt a telep elhagyására, ezért sajtós összeköttetéseinket igénybe véve nekünk kellett módot találnunk arra, hogy bejuthassunk hozzá. Kolompár úr, ha szabad kérdeznem, miért nem kapott engedélyt a telep elhagyására?

Kolompár: Hát az úgy van, hogy senki sem szokott engedélyt kapni a telep elhagyására.

KR: A Jobbik kampányprogramja szerint a telep lakói regisztrációt követően engedélyt kaphatnak a telep ideiglenes elhagyására. Ön nyilván megsértette a telep szabályait vagy rossz magaviseletet tanúsított, ha ezt az engedélyt nem kapta meg…

Kolompár: Higgye el, nem sértettem meg semmiféle szabályt, a magaviseletemmel pedig sose volt gond. Az elmúlt fél évben, mióta itt élek, még egyszer sem kaptam engedélyt a telep elhagyására, pedig az első hónapban többször is nyújtottam be kérvényt.

KR: Miért hagyott fel a kérelmezéssel?

Kolompár: Mert nincs semmi értelme. Soha senki nem kap engedélyt a telep elhagyására, de ezt mintha már mondtam volna.

KR: Ön miért került ide, a telepre?

Kolompár: Fogalmam sincs.

KR: Kérem, biztos tudja. Gondolom bűncselekményt követett el, zaklatta a szomszédait, rendszeresen szétverte a helyi kocsmát, és nyilván priusza is van.

Kolompár: Semmi ilyesmit nem tettem, és értékelném, ha nem sértegetne. Soha nem követtem el bűncselekményt, nem zaklattam senkit, soha életemben nem voltam balhés, ami azt illeti, gyerekkorom óta csendes és visszahúzódó természetemről ismernek.

KR: Akkor hogyan, miért került a telepre?

Kolompár: A szomszédom feljelentett.

KR: Ennyi?

Kolompár: Ennyi.

KR: De mégis, hogyan történt ez a feljelentés?

Kolompár: Hát az úgy volt, hogy a szomszédom, Csongor, feljelentett a rendőrségen, hogy én rendszeresen lopok a kertjéből, részegen üvöltözök minden éjjel, és több alkalommal megfenyegettem a feleségét, hogy megerőszakolom és elvágom a torkát. Csongor szerint természetesen nem ezeket a szavakat használtam. A feljelentést egy keddi napon tette meg, másnap, szerdán kiszállt a rendőrség, akarom mondani a Csenge, aki a Csongor unokahúga egyébként, és felvette a jegyzőkönyvet, miszerint én valóban rendszeresen lopok a Csongor kertjéből, részegen üvöltözök minden éjjel, és több alkalommal megfenyegettem a feleségét, hogy megerőszakolom és elvágom a torkát. Csütörtökön jött aztán egy teherautó, oda felpakoltak és mondták, hogy visznek a telepre. Kérdeztem, hogy fellebbezni mikor és kinél lehet, de kiröhögtek, és azt mondták, hogy nem lehet fellebbezni, a rendőrségi jegyzőkönyv alapján átköltöztethetnek bárkit. Annyit megengedtek, hogy 5 kilónyi ingóságot magammal vigyek.

KR: Azóta sem sikerült az ügyet felülvizsgáltatni?

Kolompár: Nem. A bíróságok nem foglalkoznak az ilyen esetekkel, az egész a rendőrség kezében van. Azt mondták, hogy egy bizottság majd felméri, hogy sikerült-e integrálódnom a társadalomba, és ha igen, akkor azonnal kiengednek. Kérdeztem, hogy hogyan tudnék integrálódni a társadalomba, ha mindig be vagyok zárva a telepre, de csak annyit válaszoltak, hogy lusta, büdös cigány vagyok, és most is csak kifogásokat keresek.

KR: Milyen az élet a telepen? Hogy telnek a hétköznapjai?

Kolompár: Köszönöm kérdését, általában éhesen.

KR: Nem kapnak elég élelmiszert?

Kolompár: Egyáltalán nem kapunk élelmiszert. A tábor elméletileg önfenntartó, mert azt mondták, hogy ők ugyan nem fogják etetni a büdös cigányokat. A telep területén viszont nincsen művelhető földterület, úgyhogy általában éhesek vagyunk.

KR: Hogyan jutnak élelmiszerhez, ha soha nem mehetnek ki?

Kolompár: A rokonaink és ismerőseink időnként tudnak nekünk behozni ételt, és emberjogi szervezetek is próbálnak segélyszállítmányokat bejuttatni, de az őrök ezt általában megakadályozzák. Régebben jobb volt, de mióta Magyarországot kizárták az EU-ból és az ENSZ-ből, a dolgok egyre rosszabbak.

KR: Hol, milyen körülmények közt laknak?

Kolompár: Azokban a viskókban lakunk, amiket a telep megnyitásakor építettek. Ez is egyre rosszabb, mert egyre többen vagyunk, viskóból viszont nem lesz több. Azt mondják, hogy büdös, lusta cigányok vagyunk, építsünk magunknak házakat, viszont alapanyagot nem adnak, és ki sem engednek, úgyhogy nem tudunk építkezni. A viskók egyetlen helyiségből állnak, és már van olyan, ahol 10-en, 15-en is alszanak. A legrosszabb a szag, egyébként. Folyóvíz nincsen, úgyhogy fürödni nem nagyon tudunk, néha inni is alig van mit. Csatorna nincsen, még közös WC-k se, sokan oda szarnak, már elnézést a kifejezésért, ahol épp rájuk jön. Bár most, hogy közeleg a tél a szag valószínűleg elviselhetőbb lesz, azt viszont nem tudom, hogy a hidegben mi lesz velünk.

KR: Mi ez a szám a kabátján?

Kolompár: Sorszám. Akkor adták, mikor beköltöztettek ide. Azt mondták, hogy mindig jól látható helyen kell viselnem, mert büdös cigány vagyok, és ha nem rakom fel, lelőnek, mint egy kutyát. Egyébként nem tudom, mi értelme van, mert sosem engednek ki, ők meg sose jönnek ide be, csak az őrtornyokból figyelnek. Szóval nem igazán értem, mi szükségünk van sorszámra, de nem akarom, hogy lelőjenek, mint egy kutyát, úgyhogy hordom.

KR: Milyen várakozásokkal tekint a jövőbe?

Kolompár: Hát ugye most leginkább a téltől félek, igazán nem tudom, hogy fűtés nélkül mi lesz velünk. Egyébként vannak olyan pletykák, hogy munkaszolgálatra visznek minket, mert mióta Magyarországot kizárták az EU-ból és az ENSZ-ből összeomlott a gazdaság. Lehet, hogy az jó lenne, munkaszolgálatosoknak csak adnak enni, meg talán meleg szállást is. Egyesek szerint el fognak minket gázosítani, mint régen a zsidókat, de én ezt nem hiszem.

KR: Kolompár úr, köszönöm, hogy válaszolt kérdéseinkre, és sok szerencsét kívánok az elkövetkező időkre.

Kolompár: Köszönöm.

 

Címkék: magyarország program jobbik gettó rasszizmus

23 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzelt.blog.hu/api/trackback/id/tr302266627

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bocsesz, de kéne a Ferenc József-föld is... 2010.09.02. 14:12:47

"Bármi történjék is, mindig van egy okos, aki előrukkol, hogy ő megmondta előre." A kristálygömb működött (Lázár kapcsán elmélkedtem a jövendőről), csak hamarébb és masszívabban b*szott be a ménkű: a Jobbik nem maszatolt tovább, hát bel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsentrisvihák 2010.09.12. 15:36:01

Hogy ez mekkora egy hipokrita hányadék... Szép dolog a jövőn elmélkedni, az álmodozás roppant hasznos a társadalom szempontjából, pláne, ha szándékos politikai ferdítéseket is tartalmaz. Gartulálok :/

Dzsentrisvihák 2010.09.12. 15:37:15

Ja, és nem ártana élőben is megtapasztalnod a cigányokat, nem csak a tévéből. Akkor talán nem írnál ilyen blődségeket.

Képzelt Riporter · http://kepzelt.blog.hu 2010.09.13. 11:15:13

@Dzsentrisvihák: Igen, tudom, elkényeztetett libbancs vagyok, nyilván a rózsadombról írogatom a baromságaimat. Egyébként a 9. kerületben lakok, Lenhossék utca, Tűzoltó stb környék, ha ez mond neked valamit; de a Szigony utca is egy köpésre van a 8ban, arra is szoktam járni. Szóval ez nem jött be.

Ami pedig az álmodozást és a ferdítéseket illeti, kis fikcióm sajnos igaz történet alapján született. Javaslom lapozd föl a történelemkönyvekben a zsidó deportálásokat és gettókat, vagy ha az a fejezet nem szimpatikus, akkor a Rákosi-rendszert, és nézd meg pl. azt, hogy hogyan éltek a kitelepítettek, meg hogy mi kellett ahhoz, hogy kitelepítsék őket.

Nincs új a nap alatt, de bizonyos poénokat nem kéne újra elsütni, akkor sem, ha van néhány magadfajta újszülött, akik még esetleg nem hallottak róluk.

turcsány karcsi elvtárs 2010.09.13. 19:13:42

@Képzelt Riporter: a lenhossék utcában lakik a más munkáját elorzó zsidaj vezekényi laci is, szóval az a környék ilyen retardált idegeneknek van fenttartva mint ti? erre céloztál? provokálod te is a zsidózást, kisköcsög? kapjatok már magatokhoz tolvaj, hazug banda!

turcsány karcsi elvtárs 2010.09.13. 19:18:36

@Képzelt Riporter: a zsidók deportálásával nem kéne jönni, mert:
1. kurva unalmas
2. szálasi is közületek való volt
3. recsk, szibéria (igen, rákosi és sztálin is)
4. mert farkast kiáltotok

Pöle 2010.09.13. 21:12:43

Látom, a cikk írója még nem volt Borsodban, de hát nyugodtan be lehet pótolni ezt a hiányosságot. Nyáron majd menj le kempingezni Sajókazára a Sólyom-telep mellé vagy Szolnokon a Motor utcához egy hétre, és talán nem írnál ilyen baromságokat. A cigányok 90%-a társadalmi beilleszkedésre képtelen, közveszélyes egyén, akiket lehetetlen beilleszteni. Egy önellátó közrendvédelmi telep az megoldaná ezeket a problémákat, egy állam az államban helyzet lenne, sőt, segítené a cigányok helyzetét azzal, hogy átlátnák a társadalomban betöltött szerepüket. Pl. ha nem kapálod meg a földet, nem nő ki belőle a gazon kívül semmi, és éhen halsz. Amúgy egyszer írhatnál Gázáról is egy ilyen riportot vagy a fajtársakat nem divat szidni?

Amúgy egy remek paródia van erről a hányadékodról:
www.naczivadasz.com/index.php?q=riport_a_zoswicc_823_kozrendvedelmi_teleprol_2016

@ turcsány karcsi elvtárs
Szálasi nem volt zsidó, csak az ősei közt voltak olyan Örmények, akik még a 17. században (300 évvel azelőtt) jöttek Erdélybe. De zsidó vér nem volt benne.

levőlétező 2010.09.13. 22:45:32

Hogy ez mekkora egy demagóg, túlzásoktól hemzsegő bérfaszság!!! Hogy lehet valaki ennyire tróger? Ha nem tűnt volna fel, akkor Magyarországon nem a cigányokat baszogatja a rendőrség! Te nem vetted észre, hogy Budaházy Gyurit vonták ki koncepciós eljárással, idő előtt a forgalomból, és nem Sztojka Ivánt???

Ja, és: "...emberjogi szervezetek is próbálnak segélyszállítmányokat bejuttatni, de az őrök ezt általában megakadályozzák..."
Csatlakozom Pöléhez: Nem akarsz képzelt riporterkedni egyet a Gázai övezetben is???

Képzelt Riporter · http://kepzelt.blog.hu 2010.09.13. 23:34:45

@turcsány karcsi elvtárs: @Pöle: @levőlétező: Rendben, hagyjuk a párhuzamot a zsidókkal, látom arra gerjedtek nagyon. Maradjunk kis hazánkban, a Rákosi-rendszernél, Recsknél, kitelepítéseknél, államosításoknál, kulákozásoknál. Olvasgassatok kicsit ezekről a dolgokról, esetleg beszélgessetek olyanokkal, akik átélték őket, aztán gyertek vissza beszélgetni. Valahogy a nagy zsidózásban, cigányozásban, internálósdiban, gettósdiban, meg abban, hogy milyen jó lenne válogatás nélkül eltakarítani az olyan embereket, akik nem tetszenek nektek hajlamosak vagytok azt feltételezni, hogy ti mindig a fasz jó oldalán lesztek... Halkan szólok, hogy a történelem tanúsága szerint ez nem szokott bejönni. De lelkesedjetek nyugodtan. Egyébként szerencsére gyakorlatilag lehetetlen, hogy megvalósuljon amire annyira vágytok; ha mégis bekövetkezne, ti is simán a rendvédelmi telepen végezhetnétek pusztán azért, mert a szomszédotok, akinek a sógora rendőr, és meg akarja húzni a feleségeteket följelent benneteket, hogy eltakarítson az útból. Tessék egy kicsit gondolkozni.

levőlétező 2010.09.14. 08:01:54

@Képzelt Riporter: A magam részéről egyáltalán nem gerjedek a zsidókkal való párhuzamra, csak amit leírtál, annak bekövetkezésének a valószínűsége Hazánkban 1%, Gázában pedig már bekövetkezett. Te ennek ellenére itt jajveszékelsz, ahelyett, hogy arról írnál, ami tényleg baj!
A kulákozásról, kitelepítésekről, államosításokról, és a XX.század második feléről meglehetősen nagy mennyiségű élményanyag áll rendelkezésre a családi-baráti körben, és pont ez alapján tudom mondani, hogy valószínűleg teljesen más nézőpontból szemléljük az eseményeket, ha te a szopott fasz jó végén vagy!
Ha nem egy bértollnok vagy, akkor itt páran szívesen segítünk neked összedobni egy listát valóban aktuális problémákról, amikről írni lehetne...

turcsány karcsi elvtárs 2010.09.14. 18:05:14

@Képzelt Riporter: párhuzam talán csak annyi van, h a valósággal egyik sztori sincs köszönőviszonyban.

a másik tévedésed az, h jobbik faszát szopjuk szerinted. hát nem!
levő-létezőhöz hasonlóan én is tudnék írni a családi sztorikat, csak tudod a magyar nem próbál mindenbe görcsösen kapaszkodni.

tudod mit szeretnék tudni? hogy szerinted mi lenne a megoldás a kialakult rossz helyzetre!

Képzelt Riporter · http://kepzelt.blog.hu 2010.09.14. 20:04:15

@levőlétező: Az én családom minden ágon a fasz rossz végén volt, éppen azért jajveszékelek, mert van róla fogalmam, hogy milyen az.

Számomra igenis probléma, hogy kis hazánkban van egy komoly támogatottsággal rendelkező politikai erő, amely honfitársaink jelentős részét internálni akarja (még ha ennek megvalósulása gyakorlatilag esélytelen is). Lehet, hogy téged ez nem zavar, engem igen. És az is lehet, hogy önző vagyok meg provinciális, de számomra ez sok szempontból fontosabb, mint hogy mi folyik a közel-keleten, ráadásul az itthoni dolgokra jobb rálátásom van, azért erről írok.

Bértollnok nem vagyok. Listát küldj nyugodtan, majd válogatok belőle. Egyébként megírhatod te is, amiről úgy érzed, hogy meg kell írni, nem kell rám bazírozni.

Képzelt Riporter · http://kepzelt.blog.hu 2010.09.14. 20:13:40

@turcsány karcsi elvtárs: Azok a sztorik valóságosak, megtörtént dolgokról szólnak, azért ez köszönőviszonynak bőven megteszi.

Nem kell görcsösen kapaszkodni semmibe. Csak tudod az okos legalább a saját kárán tanul, már megtapasztaltuk nem is olyan régen, hogy milyen az, amikor gettók, internálótáborok, kitelepítések, egymás feljelentgetése van. Nem hiszem, hogy ezek olyan dolgok lettek volna, amikre vágyakozni kellene, és engem mélységesen elszomorít, hogy ma ezekre politikai programot lehet építeni, és támogatókat lehet velük szerezni.

Azt, hogy mi lenne a megoldás, sajnos nem tudom. Biztos, hogy idő kell hozzá, a problémát nem lehet egy eszement törvény elfogadásával és végrehajtásával megoldani. Kellene még sok erőfeszítés, akarat mindannyiunk részéről (ami egyáltalán nincsen meg), és kellene egy távlati jövőkép, amire törekedni lehetne (ami egyáltalán nincsen meg, csak annyi van mindenkiben, hogy aki nem olyan mint én, aki nem úgy gondolkodik mint én, az nyilván hulladék, és el kell söpörni).

turcsány karcsi elvtárs 2010.09.14. 20:58:38

@Képzelt Riporter: de a te sztorid nem valóságos.
gondolatjátéknak(talán) elmegy, mi lenne HA a vizíódat mindenki megszavazná a parlamentben, mi lenne HA a jobbik náci lenne, mi lenne HA a szovjet, a német, v az amerikai koncentrációs táborok mintájára hoznák létre ezt a telepet, mi lenne HA jogállamiságot átlépő módon irányítanák a tábort, mi lenne HA a közfelháborodás nem akadályozná meg már az elején. esélytelen az egész és ezt te is tudod jól, ez nem más mint zavarkeltés.

mi lenne a megoldás? mindenképpen gondolkozzál rajta, azzal sokkal többet segítesz mindenkinek, mint ilyen hülyeségekkel. ha nagyjából sem tudod mi lenne a jó, honnan tudod mi a rossz?

"Kellene még sok erőfeszítés, akarat mindannyiunk részéről" mi van akkor ha az integrálni kivántak nem akarnak integrálódni? erre valami okosság?

Képzelt Riporter · http://kepzelt.blog.hu 2010.09.14. 21:28:35

@turcsány karcsi elvtárs: Az én sztorim nem valóságos, ez tény. Ez egy fikciós blog, benne van a címében, eszerint kell olvasni, nem árulok zsákbamacskát.

Azzal is tisztában vagyok, hogy amit leírtam, ahhoz hasonló sem következhet be nagy valószínűséggel. Tekintsd ezt az írást worst case scenario-nak, ha nagyon akarod. De azt látni kell, hogy a javaslatba már sok minden be van kódolva. Pl., mivel a javaslat szerint sima rendőrségi jegyzőkönyv is elegendő a teleprekerüléshez, nyilván nem csak bűnözők fognak oda kerülni; a bűnözőket a bíróság ítéli el, túlbiztosított rendszerben (elsőfokú, másodfokú ítélet, legfelsőbb bíróság stb). Ha egy sima feljelentés és rendőrségi jegyzőkönyv elég, akkor ezzel rosszindulatú emberek vissza fognak élni, és telepre küldik a szomszédjukat (ahogy anno simán följelentgették egymást az emberek puszta rosszindulatból).
Igazából egyébként csak a javaslat abszurditására kívántam felhívni a figyelmet, illetve ki akartam írni magamból az abszurditását. Nem az a lényeg, hogy mi lenne, ha, hanem, hogy már a javaslat is vérlázító.

Mondom, a megoldást nem tudom. Erőfeszítés kellene, és én (ellentétben másokkal) "mindannyiunk" alatt tényleg mindannyiunkat értem, a kisebbséget is.

Egyébként nem hiszem, hogy itt bárkiket integrálni kellene vagy lehetne, hiszen hova integráljuk őket (bárkik is ők)? Az, hogy lenne a társadalomnak egy "normális", "átlagos", "megfelelő", "jó" része, amibe a deviánsokat integrálni kell nonszensz, mert senki nem tudja megmondani, hogy mi is volna az a norma, amihez integrálódni lehetne.

Egyébként ezt sem hiszem, hogy itt egyetlen problémáról lenne szó. Ahogy látom van egy társadalmi réteg, mely képzetlen, lényegében bűnözésből és segélyből él, esetleg feketemunkából, az állam perifériáján és azon túl. Ebben a rétegben vannak cigányok és fehérek is (kész vagyok elfogadni, hogy a cigányok felülreprezentáltak ebben a rétegben). Ezt a réteget kellen visszavezetni az államba, perspektívát mutatni nekik, lehetőségeket biztosítani, és természetesen arra is szükség lenne, hogy ennek a rétegnek legalább egy jelentős része törekedjen arra, hogy bejusson a jogállam kereteibe.
Ettől eltér az a probléma, hogy a fehér bőrszínű többség egy jelentős része negatívan diszkriminálja a barna bőrszínű kisebbséget általában, amire reagálva ez a kisebbség összezár, amire reagálva a többség még inkább elutasítja őket, és így tovább.

Szóval komolyan nem tudom, mi lenne a megoldás. De az biztos, hogy egyszerű válaszok nincsenek. A probléma összetett, először elemezni kellene, nem elég csak cigánybűnözést kiáltani. A megoldás még összetettebb és sokkal nehezebb, egészen biztosan nem úgy néz ki, hogy a lakosság egy részét közrendvédelmi telepre internáljuk azért, mert kisebb szabálysértéseket követett el, vagy mert barna a bőre, vagy csak nem szimpatikus a szomszédjának aki ezért feljelentette (a bíróság által elítélt bűnözők börtönben vannak, nekik nem kell közrendvédelmi telep, tehát maradnak azok a kategóriák, amiket felsoroltam).

levőlétező 2010.09.15. 11:40:22

@Képzelt Riporter: OK. Akkor kezdd mondjuk azzal, hogy Magyarországon egy erőszakos kisebbség éppen a saját államát akarja létrehozni, ami a jelenleg itt élők számára csak tragikus következményekkel járhat (legyenek bármilyen nemzetiségűek a szóban forgón kívül), és ezt az éppen 2/3-al kormányon levő erő sem igyekszik megakadályozni.
Nézzük, hogy mennyire vagy szókimondó, bevállalós, merész és a béke mellett elkötelezett! Azt hiszem, mind szívesen olvasnánk egy képzelt riportot egy alföldi "menekülttábor"-ból mondjuk 2025-ből Juhász Bélával!

Képzelt Riporter · http://kepzelt.blog.hu 2010.09.17. 16:30:42

@levőlétező: Nem tudok róla, hogy bármelyik kisebbség saját államot akarna létrehozni.

levőlétező 2010.09.17. 18:49:54

@Képzelt Riporter: Akkor te tényleg a társadalmi-etnikai problémákra nyitott szemmel jársz!
Mért nem írsz orvosi cikkeket? Ennyi erővel azt is lehetne...

York Ketchikan 2010.09.17. 21:34:58

valaki építő jellegű kritikát nem akart volna megfogalmazni [esetleg a közeljövőben...]?
Nem vagyok benne biztos, de szerintem rossz vitaformát és hozzáállást választottatok.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.09.19. 15:34:13

@Képzelt Riporter:

"Azt, hogy mi lenne a megoldás, sajnos nem tudom. Biztos, hogy idő kell hozzá, a problémát nem lehet egy eszement törvény elfogadásával és végrehajtásával megoldani."

Talán akkor nem kéne arról pofázni mi lenne nem jó, ha azt sem tudod mi lenne jó. Mi alapján döntöd el, hogy az nem jó, ha halvány lila fingod nincs arról, mi a jó?

Elmondom mi nem jó: Az, hogy a magadforma libbant elmeháborodottak meg akarják mondani mi ne legyen, de arról kussolnak mi legyen, mert elképzelésük sincs róla, de a valóságról sem.
A baj az, hogy a magadforma libbant elmeháborodottak mondták meg 20 évig, hogy mi legyen és ennek eredménye az ami itt van az országban.

Idő kell? Bazd meg, nincs idő. Még pár ilyen év ezzel a tendenciával, és nincs Magyarország, csak Cigányia.
Idő kell? Volt időtök rá, de még csak javulás esélyét mutató ötletet, tervet, nemhogy megvalósított programot nyújtottatok volna.
Idő kell? Az egész világon, évszázadok óta ugyanez a probléma a cigányokkal.
Mire kell idő idióta? Fordítva ültök a lovon.

A megoldás a libbant mentalitást mellőzi.
A megoldás az, hogy nincs tolerancia, jogok csak akkor vannak, ha van a kötelesség teljesítve.
Jog arra kell, hogy legyen, hogy normális társadalmi közegben élhessen mindenki, jog arra kell, hogy legyen, hogy ha betartja az együttélés jogi- etikai- szabályait, akkor kap támogatást, ha rászoruló, jog arra kell, hogy legyen, hogy válogatás nélkül, míg megtartja a többségi társadalom diktálta társadalmi együttélés szabályait, addig meglegyen a lehetősége a társadalomba beilleszkedni nemre, fajra, szexuális hovatartozásra, vallásra tekintet nélkül mindenkinek.
Érted, míg a feltételeit megtartja. Ha nem, nincs hozzá joga.
Ez az igazi liberális demokrácia: A visselkedésével kinyilvánítja, hogy nem szeretné elfogadni a társadalmi morál szabályait, akkor nem kell elfogadnia, élhet a társadalmon kívül.
Nem a társadalomban, ahol nincs helye. A társadalom szabályokat, kötelességeket betartó tagjainak és formájának a védelme kell legyen az első, nem az ezeket el nem fogadóké.
Miként minden rendzavarót, bűnözőt kizár minden jogi etikai alapon működő csoport magából, így kell a társadalom rendjét elutasítókat kizárnia magából a nemzetnek.

A helyes, a túlélést, a társadalmi rendet, a fejlődést biztosító lépés ez lenne, amit a Jobbik mond.
Fajra, nemre, vallásra tekintet nélkül az összes trógert kivetni a társadalomból, megvonni a jogaikat.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.09.19. 15:34:52

no benyelte a blogmotor, vagy moderálás van? :)

Képzelt Riporter · http://kepzelt.blog.hu 2010.09.20. 11:39:56

@Conv:
1. Nincsen moderálás, remélem nem is lesz rá szükség.
2. Az elmúlt 20 évben nem volt liberális kormányzás. Volt konzervatív meg polgári meg nemzeti meg baloldali. A liberális párt, aminek egyébként már kb 94 óta köze nem volt a liberalizmushoz, csak koalícióban kormányzott.
3. "Aki nincs velünk, az ellenünk van." És mind libbancs, természetesen. És mindenről a libbancsok tehetnek, ugye. Ilyen egybites szemléletmóddal nem lehet problémákat megoldani.
4. Lehet, hogy elmeháborodott libbancs vagyok, de az elmúlt 20 év kormányzásához és törvénykezéséhez vajmi kevés közöm volt, értékelném, ha nem engem tennél felelőssé.
5. Fejtsd már ki, hogy miért kellene tudni, hogy mi a jó megoldás ahhoz, hogy tudjuk valamiről, hogy az rossz? Matekórán is csak akkor sikerült rosszul megoldanod egy feladatot, ha már tisztában voltál a helyes megoldással? Egyébként azért vázoltam irányvonalakat arra nézve, hogy sztem merre kellene a megoldást keresni ebben a kérdésben, csak veled ellentétben én nem képzelem magam minden igazság kútfőjének, nem hiszek az egyszerű megoldásokban, és nem próbálom folyton megmondani a tutit.
6. Összekeversz három olyan fogalmat, amik egyáltalán nem fedik egymást: állam, társadalom, nemzet. Az állam jogi képződmény, törvényei mindenkire egyformán vonatkoznak, és intézményein keresztül a törvényeket be nem tartókat akár büntetheti is. Ebben igazad van. A társadalom viszont valami egészen más, a nemzetről nem is beszélve. A társadalomban nincsenek olyan egyértelmű szabályok, mint az államban, és senkit, de senkit nem lehet belőle kivetni, ahogy a nemzetből sem, még akkor sem, ha megszegték a törvényt, vagy neked nem szimpatikusak.
süti beállítások módosítása