HTML

Képzelt Riport

Komolytalan képzelt riportok élő, holt és fiktív személyekkel, intézményekkel, napszakokkal, tárgyakkal és időjárási jelenségekkel, egyszóval bármivel, amiről elképzelhető, hogy válaszol kérdéseinkre.

Utolsó kommentek

Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!

Képzelt Riporter 2010.11.25. 12:15

Stúdiónk mai vendége Matt Kirby, akit hallgatóink a Bűnvadászok című filmből ismerhetnek.

 

KR: Mr. Kirby, mi a véleménye arról, hogy a magyar kormány a magánnyugdíj-pénztárak tagjait vissza akarja kényszeríteni az állami rendszerbe, ezáltal megszerezve megtakarításaikat, megközelítően 2700 milliárd forintot?

Kirby: Főnök, szólítson csak Mattnek!

KR: Rendben, Matt. Mi a véleménye?

Kirby: Hehe, hát ügyes húzásnak tűnik. Csak nehogy rosszul süljön el. Egyszer Walsh-sal mi is próbálkoztunk ilyesmivel, annak sem lett jó vége. Legalábbis Walsh szerint.

KR: Maguk is államosítani akarták a nyugdíjakat?

Kirby: Nem, dehogy. Ki akartunk rabolni egy szupermarketet, de véletlenül a rendőrség irodájába rontottunk be. Ezért kénytelenek voltunk felcsapni rendőrnek, ami, ha engem kérdez, életünk legjobb döntése volt.

KR: Hol a hasonlóság a magyar helyzettel?

Kirby: Hát, nekünk sem volt fegyverünk, ahogy a maguk kormányának sincs, úgyhogy az ujjunkat akartuk használni. Én a sapkámat húztam a kezemre, Walsh a dzsekije zsebébe dugta a kezét, így akartuk megfenyegetni a dolgozókat.

KR: De a kormánynak vannak fegyverei. Ki akarják zárni az állami rendszerből azokat, akik nem lépnek ki a magánnyugdíj-pénztárukból. Az állami nyugdíj-hozzájárulást viszont vonnák továbbra is. Vagyis, ha valaki nem lép ki a pénztárából, hiába fizeti mondjuk a következő 30 évben a nyugdíj-hozzájárulást, egy forint nyugdíjat sem fog kapni az államtól, mikor majd nyugdíjba megy. Ez elég komoly fegyvernek tűnik.

Kirby: Tudja, én csak egyszerű motorosrendőr vagyok, de amit mond, az nonszensz. Maguk tagjai az Európai Uniónak, nem?

KR: De, igen.

Kirby: Na látja. A maguk kormányára hatalmas pofoneső vár, ha nem Brüsszeltől, akkor a strasbourgi Emberi Jogok Bíróságától. Talán emlékszik, Walsh-sal hogy elintéztük Geronimot meg a bandáját. A maguk kormánya ugyanúgy fog járni, mint Geronimo. Arról nem beszélve, hogy pár év múlva választások lesznek, ne aggódjon, majd a következő kormány eltörli ezeket az ostoba rendelkezéseket, ha még meglesznek egyáltalán. Nincsen a maguk kormányánál fegyver. Csak fenyegetőznek. Gondolom ezért ilyen rövid az átlépésre szánt határidő. Meddig is kell dönteniük?

KR: A maradni szándékozó tagoknak 2011. január végéig kell nyilatkozniuk.

Kirby: Erről beszélek. Sokan majd biztos megijednek, és odaadják a pénzüket a kormánynak. Aztán a strasbourgi bíróság majd megsemmisíti az egész ostoba rendelkezést, de addigra a pénz nagy része már a kormányé lesz.

KR: Tehát azt tanácsolja a magánnyugdíj-pénztárak tagjainak, hogy várjanak ki?

Kirby: Persze. Sőt, maradjanak nyugodtan a pénztáruknál. Nem kell bedőlni mindenféle üres fenyegetésnek. Néha nincs a sapka alatt pisztoly, csak egy nyamvadt ujj.

KR: Matt, köszönöm az elemzést.

Kirby: Szóra sem érdemes. Véremben van a politika.

 

Címkék: film fidesz nyugdíj jogállam pártállam

5 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzelt.blog.hu/api/trackback/id/tr862472345

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nyugdijra is ráteszi a mancsát a gonosz cigánytörpe!!!! Nincs megállás!!! 2010.11.26. 12:33:33

 Hát tessék fidesz szavazók büszkék lehetek magatokra!! Aki komcsi az komcsi kommer kisz titkár pártag vezéretek a torz testü degenerált orbán törpe ujra támad!! Most a nyugdijra fáj a foga most azt nyulja le ettöl a sokat szenvedett kis néptöl!! ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2010.11.25. 21:14:48

:))

Nagyon jó a riport, és a hasonlat is találó, de mégiscsak a felszínt kapargatják a fiúk, hiszen a kibontakozáshoz szükség volt erre az akcióra..

Képzelt Riporter · http://kepzelt.blog.hu 2010.11.25. 21:39:02

@bogancs: A fikció ebben az esetben is szebb a valóságnál. Kirby és Walsh végül nem rabolták ki a szupermarketet; Orbán és Matolcsy a jelek szerint sikerrel kirabolják a választóikat (legalábbis azt, aki hagyja nekik).

végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll · http://engesztelhetetlen.blog.hu/ 2010.11.26. 11:57:17

És miböl gondolod hogy négy év mulva választások lesznek Matt??? Nagyon rá farag most aki a gonosz törpével szembe száll mert senki nem tudja meddig hajlandó elmenni a fityisz!! Gondolod véletlenül nevezték ki a véres kezü Pintért belügy miniszternek??

Nem olvasok hulye blogokat 2010.11.27. 13:23:49

Talán igaz, talán nem. Azt gondoltuk, hogy a köztársasági elnök sem lehet soha pártkatona, lett. Azt gondoljuk, hogy a fidesz üres fenyegetéseket szajkóz, kiderülhet, hogy nem. Azt gondoljuk, hogy 4 év múlva választás lesz, de még nem fejeződött be minden poszton a hatalomváltás. Amint sikerül az alkotmánybíróságba is berakni a pártkatonákat könnyen lehet, hogy jönnek az alkotmánymódosítások, s 4 év múlva választani sem kell menni. Ahogy én látom ez inkább a báránybőrbe bújt farkasok esete, mint a sapkába dugott pisztolyoké. De én nem hiszek a behódolásban, így egyértelműen Matt Kirbynek kell igazat adnom, s senki ne nyilatkozzon az állami TB-be való visszalépésről.

Röptömben Szedtem 2010.11.29. 17:35:30

@Nem olvasok hulye blogokat: Sajnos arról nem kell nyilatkozni. Az lesz az alapbeállítás. Arról kell, ha maradni akarsz.
süti beállítások módosítása