HTML

Képzelt Riport

Komolytalan képzelt riportok élő, holt és fiktív személyekkel, intézményekkel, napszakokkal, tárgyakkal és időjárási jelenségekkel, egyszóval bármivel, amiről elképzelhető, hogy válaszol kérdéseinkre.

Utolsó kommentek

Orbán Viktor: Levél az időskorúakhoz, avagy az inkompetencia diadala

Képzelt Riporter 2010.12.13. 14:10

Tisztelt Nyugdíjas!

 

Ezúton szeretném tájékoztatni Önt, hogy a magyar nyugdíjasok minden várakozást felülmúló aktivitással vettek részt a Nemzeti Konzultációban, hiszen több mint egymillió időskorú tisztelt meg a bizalmával és válaszolt a levelemre.

 

Mindenkit köszönet és hála illet, aki megosztotta velünk gondolatait. Ezzel ugyanis hozzájárultak ahhoz, hogy olyan döntéseket hozzunk, amelyekkel Magyarországon mindenki számára biztosítható a jobb élet lehetősége.

 

A hozzánk érkezett levelekből nagyon sok tapasztalatot szereztünk, a beérkezett vélemények, javaslatok alapos feldolgozása még tart, de a legfontosabb tanulságok már egyértelműen láthatók.

 

Szinte minden idős ember a nyugdíjak biztonságát említette első helyen. Ez őszintén meglepett bennünket. Mi, itt a kormányban és az annak működését támogató kiterjedt szakembergárdában mindannyian bérből és fizetősből élünk, ezért fogalmunk sem lehet róla, hogy mi a fontos a nyugdíjasoknak. Sajnos egyikünknek sincsen nyugdíjas korú rokona, akit erről megkérdezhettünk volna. És ami a legszomorúbb, a józan észnek is teljesen híján vagyunk. Sokan azt fogják majd mondani, hogy ez a kormány kétségbeejtően inkompetens, ha csak egymillió időskorú megkérdezésével volt képes felismerni azt a tényt, hogy a nyugdíjasoknak bizony a nyugdíj a legfontosabb. Ez azonban a leszerepelt balliberális értelmiség hazugsága. A Nemzeti Együttműködés Kormányának nem kell kompetensnek lennie, mivel a Nemzeti Együttműködés Rendszerében állandóan működik a Nemzeti Konzultáció, így az emberek véleménye közvetlenül határozza meg a kormány politikáját. Az emberek pedig nem lehetnek inkompetensek, ez nyilvánvaló. A kormány ezért késlekedés nélkül meghozta azokat a nyugdíjmentő intézkedéseket, amelyekkel hosszú távon is biztonságba helyeztük az Ön nyugdíját.

 

Az is világossá vált számunkra a konzultáció válaszaiból, hogy a rezsi, és azon belül is különösen a gázszámla kifizetése mekkora problémát jelent a legtöbb idős ember számára. Ez őszintén meglepett minket. Sajnos a jólfizető kormányzati állások betöltése során elfelejtettük, hogy Magyarország nem minden lakosa rendelkezik milliós fizetéssel, és az ő számukra a rezsi, és azon belül is különösen a gázszámla kifizetése problémát jelenthet. Sokan azt fogják majd mondani, hogy ez a kormány kétségbeejtően inkompetens, ha csak egymillió időskorú megkérdezésével volt képes felismerni azt a tényt, hogy az alacsony jövedelemmel rendelkezők számára bizony a rezsi kifizetése nehézséget okozhat. Ez azonban a leszerepelt balliberális értelmiség hazugsága. A Nemzeti Együttműködés Kormányának nem kell kompetensnek lennie, mivel a Nemzeti Együttműködés Rendszerében állandóan működik a Nemzeti Konzultáció, így az emberek véleménye közvetlenül határozza meg a kormány politikáját. Az emberek pedig nem lehetnek inkompetensek, ez nyilvánvaló. Bárhogy is alakul körülöttünk a világ, én ragaszkodni fogok ahhoz, hogy a nyugdíjasoknak ne legyen elviselhetetlen teher a rezsi kifizetése. Ezért döntöttünk úgy, hogy a kisfogyasztású háztartásoknál nem emelkedhet a gáz ára.

 

Mindenkor számítok az Önök véleményére, mert továbbra is abban hiszek, hogy kormányom inkompetenciáját csak az emberekkel közösen lehet teljes mértékben kiaknázni.

 

Tisztelettel és nagyrabecsüléssel:

 

Orbán Viktor, miniszterelnök

 

Címkék: orbán nyugdíj

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzelt.blog.hu/api/trackback/id/tr542513026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása