HTML

Képzelt Riport

Komolytalan képzelt riportok élő, holt és fiktív személyekkel, intézményekkel, napszakokkal, tárgyakkal és időjárási jelenségekkel, egyszóval bármivel, amiről elképzelhető, hogy válaszol kérdéseinkre.

Utolsó kommentek

John Venn a kormányprogramról

Képzelt Riporter 2010.10.18. 15:34

Stúdiónk vendége John Venn, a híres brit filozófus, akinek a Venn-diagram kidolgozását köszönhetjük.

 

KR: Venn úr, a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor mai parlamenti felszólalásában azt mondta, hogy kormányának nem kell egyeztetnie a kormányprogram elemeiről, mivel pártja a választási programot egy az egyben beillesztette a kormányprogramba, így arról a választók már véleményt nyilvánítottak. Mit gondol erről a kérdésről?

Venn: Sajnos nincsenek pontos ismereteim a magyar napipolitikát illetően, de ez az érvelés teljesen tévesnek tűnik. Hadd szemléltessem a dolgot egy diagrammal:

 

 

(Forrás: Wikipédia)

 

 

 

 

 

 

 

Ha jól értem, amit a maguk miniszterelnöke mond, akkor az A halmaz volna a választási program, B pedig a kormányprogram. Mivel a választási program be lett illesztve a kormányprogramba, A részhalmaza B-nek, a választási program részhalmaza a kormányprogramnak. Ahogy a diagramon is látszik, B halmaznak jókora olyan része van, mely kívül esik A-n. Vagyis a magyar választók csupán a kormányprogram egy részére adták áldásukat, de nem az egészre. Ezért a kormánynak kötelessége lenne egyeztetni a kormányprogramnak azon elemeiről, melyek nem képezik részét a választási programjának. Attól tartok a maguk miniszterelnöke súlyosan félreértelmez bizonyos matematikai alapfogalmakat; ezúton szeretném neki felajánlani, hogy igény szerint szívesen korrepetálom ezekből.

KR: Venn úr, köszönöm, hogy válaszolt.

Venn: Kérem, máskor is.

 

Címkék: választás orbán fidesz program

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzelt.blog.hu/api/trackback/id/tr872381210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása