HTML

Képzelt Riport

Komolytalan képzelt riportok élő, holt és fiktív személyekkel, intézményekkel, napszakokkal, tárgyakkal és időjárási jelenségekkel, egyszóval bármivel, amiről elképzelhető, hogy válaszol kérdéseinkre.

Utolsó kommentek

Személyi kultusz

Képzelt Riporter 2010.07.02. 21:20

A Kormány 1140/2010. (VII. 2.) Korm. Határozata Orbán Viktor bronz mellszobrának egyes középületekben való kihelyezéséről.

 

1. A Kormány – Orbán Viktor (a továbbiakban: Orbán) jelentõségére és az Alkotmány 35.   § (2) bekezdésére figyelemmel – a következõ határozatot hozza.

a) A központi államigazgatási szervek és területi, helyi szervei, valamint a Kormány általános hatáskörû területi államigazgatási szerve, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezetei és a katonai igazgatás területi szervei (a továbbiakban együtt: szerv) által feladatuk ellátása során használt középületekben – a melléklet szerinti formában – a Magyar Közlönyben közzétett leírás alapján, a szerv vezetõje által meghatározott méltó és a középület sajátosságainak megfelelõ jól látható helyen ki kell helyezni Orbán bronz mellszobrát.

b) A Kormány – tiszteletben tartva az államhatalmi ágak elválasztásának alkotmányos elvét – felkéri a köztársasági elnököt, az Országgyûlés elnökét, az Alkotmánybíróság elnökét, a Legfelsõbb Bíróság elnökét, az országgyûlési biztosokat, az Állami Számvevõszék elnökét, a Magyar Nemzeti Bank elnökét, a helyi és kisebbségi önkormányzatok választott testületeinek vezetõit, a bíróságok elnökeit és az ügyészségek vezetõit, hogy az általuk feladatuk ellátása során használt középületekben gondoskodjanak Orbán bronz mellszobrának megfelelõ kihelyezésérõl.

2. Ez a határozat a közzétételét követõ napon lép hatályba.

 

Orbán Viktor s. k.,

miniszterelnök

 

Címkék: orbán fidesz pártállam

7 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzelt.blog.hu/api/trackback/id/tr392126027

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Éljen sokáig az örök és megbonthatatlan 2010.07.06. 00:43:37

A világért sem akarnánk kimaradni a Nemzeti Együttműködés Rendszere közigazgatási épületekre gyakorolt sorscsapásszerű hatásának körbejárásából, ezért összedobtunk egy (khm...) alternatív nyilatkozatot azok számára, akik igazán komolyan veszik a Nemzet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Képzelt Riporter · http://kepzelt.blog.hu 2010.07.02. 21:26:07

És ha valaki azt hiszi, hogy ez bérrettegés, vicc, irónia, szatíra, az olvassa el ezt:

index.hu/belfold/2010/07/02/holnaptol_ki_kell_fuggeszteni_a_kozepuletekben_a_nemzeti_egyuttmukodes_nyilatkozatat/

Hogy véleményemet megfelelően kifejezzem: OMFG!

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2010.07.05. 12:51:55

ha odakészítesz a mellszobrokhoz pár doboz rohadt paradicsomot, vagy még stílszerűbben, narancsot, igen sok pénzt kereshetsz belőle belőle. amig el nem visz a nagy fekete autó.

Képzelt Riporter · http://kepzelt.blog.hu 2010.07.05. 14:43:26

@Nick_: Igazából arra gondoltam, hogy bronz mellszobrokat fogok gyártani és árusítani. Eddig nem mertem vállalkozni, mert a piaci viszonyok eléggé kiszámíthatatlanok voltak, de most már végre látszik, hogy az elkövetkező időszakban mire lesz kereslet.

Képzelt Riporter · http://kepzelt.blog.hu 2010.07.05. 14:51:18

@Avatar: Ezdemekkora! És külön dicséret a hekkernek, aki a parlament.hu-ra feltöltötte. Majd arra leszek kíváncsi, hogy vajon leszedik-e, vagy ratifikálják. ;)

brela 2010.07.05. 16:25:31

@Képzelt Riporter: ez nem hekkelés, ma az Országgyűlésnek tényleg benyújtották!!

index.hu/belfold/2010/07/05/bukhatnak_az_alsosok/?p=1

"Gyurcsányék gúnytörvényt nyújtottak be" júl. 05. 13:05

Képzelt Riporter · http://kepzelt.blog.hu 2010.07.05. 17:10:14

@brela: Áhá. Már azt hittem, afféle polgári engedetlenség. Ezek szerint GyF-éknek mégis van humoruk. Az előző 8 év alapján ezt sem hittem volna. Úgy látszik ellenzékben sokkal jobban nyomják, mint kormányon.
süti beállítások módosítása