HTML

Képzelt Riport

Komolytalan képzelt riportok élő, holt és fiktív személyekkel, intézményekkel, napszakokkal, tárgyakkal és időjárási jelenségekkel, egyszóval bármivel, amiről elképzelhető, hogy válaszol kérdéseinkre.

Utolsó kommentek

Rablás

Képzelt Riporter 2010.11.24. 21:06

(Forrás: Wikipédia)

 

A rablás a vagyon elleni bűncselekmény csoportjába tartozó bűncselekmény. A rablásnak három elkövetési formája van:

    * Személy elleni erőszak, vagy élet és testi épség elleni fenyegetés alkalmazása a lopás folyamán.
    * Lopás közben, tettenéréskor erőszak, vagy élet és testi épség elleni fenyegetés alkalmazása a lopott érték megtartása érdekében.
    * Másnak erőszakkal védekezésre képtelen állapotba való hozása vagyonszerzés céljából.

Ez utóbbi végrehajtási mód nem keverendő össze a kifosztáséval, amit a BTK külön paragrafusa szabályoz és büntet. Büntetési tétele alapesetben 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

 


 

Egy neve elhallgatását kérő szakértő szerint a nyugdíjrendszerből kizárással való fenyegetés kimeríti mind az élet és testi épség elleni fenyegetés, mind a védekezésre képtelen állapotba hozás tételét.

 

Címkék: fidesz nyugdíj jogállam diktatúra pártállam

1 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzelt.blog.hu/api/trackback/id/tr32471286

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb! 2010.11.25. 12:20:00

Stúdiónk mai vendége Matt Kirby, akit hallgatóink a Bűnvadászok című filmből ismerhetnek.   KR: Mr. Kirby, mi a véleménye arról, hogy a magyar kormány a magánnyugdíj-pénztárak tagjait vissza akarja kényszeríteni az állami rendszerbe, ezáltal...

Trackback: Az út a Fidesz-kormány bukásához 2010.11.25. 08:35:38

Mifelénk a lopás nem bocsánatos bűn. Még a közösből sem, hát még a középosztály szűkös vagyonkájából: a Fidesz éppen saját leghűségesebb törzsszavazóit kopasztja és bélyegzi meg. Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd napvilágra kerülésének napján megbuko...

Trackback: Pályázat 2010.11.25. 00:01:09

A Képzelt Riport blog ezennel pályázatot hirdet. A pályázat célja olyan rövid, legfeljebb 100 soros lírai művek létrehozása, melyek témája a magánnyugdíj-pénztári vagyon államosítása. A pályaműveket kommentben kérjük beküldeni. A pályázaton amatőr ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása