HTML

Képzelt Riport

Komolytalan képzelt riportok élő, holt és fiktív személyekkel, intézményekkel, napszakokkal, tárgyakkal és időjárási jelenségekkel, egyszóval bármivel, amiről elképzelhető, hogy válaszol kérdéseinkre.

Utolsó kommentek

Istenek a törvényben, avagy Zeusz üzenete

Képzelt Riporter 2010.05.25. 20:02

Tisztelt Hallgatóink, az alábbiakban Zeusznak, az olümposzi istenek uralkodójának stúdiónkhoz eljuttatott levelét olvassuk fel.

 

„Képzelt Riport blog! Én, Zeusz, az olümposzi istenek ura, Kronosz fia és a villámok megzabolázója követelem, hogy továbbítsák levelemet a nagyközönséghez és az illetékes hatóságokhoz!

 

Hírét vettük itt a felhők közt búvó Olümposzon, hogy a magyar parlament törvényi szövegbe foglalta a keresztény isten nevét, sőt, arra készülnek, hogy az alkotmányukban is megemlékezzenek róla.

 

Üdvözlendő fejleménynek tartjuk, itt a beláthatatlan Olümposzon, hogy a magyar törvényhozás végre a természetfelettihez fordul. Ugyanakkor mélységesen felháborít bennünket a keresztény istennel való kivételezés. Alantas halandók, honnan, hogyan merik maguknak venni a bátorságot ahhoz, hogy halhatatlan és hatalmas istenek közül válasszanak?! Mi, a világ fölé tornyosuló Olümposz istenei követeljük, hogy a magyar parlament a mi nevünket is foglalja törvénybe! Máskülönben rettegjen minden magyar képviselő, és minden magyar ember, mert haragunk nem ismer korlátokat, égzengéssel, villámlással, esővel, árvízzel fogjuk büntetni a magyar földet, és olyan csapásokkal amelyek mellett az Egyiptomot sújtók apró semmiségeknek tűnnek majd csupán!

 

Én, a hatalmas és bölcs Zeusz, a titánok térdre kényszerítője biztos vagyok benne, hogy a magyar parlament képviselői puszta figyelmetlenségből gondoltak kizárólag a keresztény istenre; a gyarló halandók feledékenységét ismerve ezúttal még elnézem hibájukat, de türelmem véges, bosszúm ellentétben végtelen azokkal szemben, akik ostobaságukban fejükre vonják. Ezért, jóakaratom jeléül, egy tanáccsal is szolgálok a magyar parlament képviselőinek: hatalmasak lehetnek ők a többi halandók között, a halhatatlan istenekhez viszonyítva azonban nem többek porszemeknél. Az istenek pedig számosak; nem csak mi, itt az egekig tornyosuló Olümposzon hallottunk a magyar parlament képviselőinek vérlázító kivételezéséről, de hallottak róla a zsidó, muszlim, indiai, kínai, japán, amerikai, polinéz, etruszk, atlantiszi istenek is, és a sort hosszan folytathatnám. Atyai jótanácsom ezért a magyar parlament képviselőihez, hogy ha nem akarnak természetfeletti büntetést kiprovokálni, akkor minden erejükkel azon legyenek, hogy egyetlen, de egyetlen isten neve se maradjon ki a törvényből! Ne feledjék, hogy az istenek legcsekélyebbike is olyan hatalommal bír, melyet ők felfogni sem képesek. Talán óriási, majdhogynem emberfeletti munkának tűnik most számukra a világ összes istenének számbavétele és nevüknek törvénybe foglalása, de jobban teszik, ha elhiszik nekem, hogy az isteneknek hízelkedni mindig okos döntés, míg akár egyetlen isten felbőszítése is végzetes következményeket vonhat maga után.

 

Ezzel én, a hatalmas Zeusz, az Olümposz ura, a görög istenek parancsolója zárom soraimat, a magyar parlament képviselői pedig ne feledjék: az istenek figyelik őket, és nem tűrik, ha packáznak velük!”

 

Címkék: magyar jog isten egyház parlament törvény állam

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzelt.blog.hu/api/trackback/id/tr102031105

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi a baj Istennel? 2010.05.26. 08:35:34

Pont tolerancia és a sokszínűség hívői próbálják megkérdőjelezni, hogy mások saját istenükre hivatkozzanak. Pedig ez is egy teljesen legitim értékválasztás. A jelenkori magyar történelemben először jelent meg Isten neve egy törvényben, mégpedig a Fide...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása