HTML

Képzelt Riport

Komolytalan képzelt riportok élő, holt és fiktív személyekkel, intézményekkel, napszakokkal, tárgyakkal és időjárási jelenségekkel, egyszóval bármivel, amiről elképzelhető, hogy válaszol kérdéseinkre.

Utolsó kommentek

Mit üzen a 250.000?

Képzelt Riporter 2010.07.01. 17:53

Az alábbiakban a 250.000 kommünikéjét közöljük. Előzmény itt.

 

 

„Nem azt üzenjük, hogy baromira aggódunk az árvízkárosultakért. Ha baromira aggódnánk az árvízkárosultakért, akkor mennénk homokzsákot pakolni és segíteni az újjáépítést. Vagy legalább adnánk fejenként egy ezrest, szép összeg jönne össze.

 

Azt üzenjük, hogy leszarjuk augusztus 20-át. Leszarjuk a hagyományokat. Leszarjuk az Új Kenyeret. Leszarjuk a tűzijátékot, a parasztvakítást és a fenenagy közösségi élményt. Leszarjuk az államalapítást, leszarjuk az államot és a nemzetet. Leszarjuk Szent Istvánt, leszarjuk Szent István szentté avatását, leszarjuk a kereszténységet és Mária országát.

 

Véleményünket most és az elkövetkezőkben kérjük tiszteletben tartani. Szívesen vennénk, ha világnézetünk parlamenti képviselethez is juthatna, elvégre nem kevés szavazóról van szó.

 

A 250.000

 

Címkék: társadalom tűzijáték árvíz véleménynyilvánítás

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzelt.blog.hu/api/trackback/id/tr562123596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fotofika 2010.07.01. 19:23:22

ezt most baromira nem értem. Mi is a köze a Kenyérnek meg Mária országának, ahhoz a fél órás pesti ökröknek tartandó tüzijátékhoz. Mert gondolom a koronát is ugy ajánlotta fel István, hogy alá pörkölt tüzijátékokkal.

Képzelt Riporter · http://kepzelt.blog.hu 2010.07.01. 20:41:33

@fotofika: Ezeket a dolgokat ünnepeljük aug. 20-án. A tűzijáték ezeket a dolgokat jelképezi, vagy legalábbis az ezekről való megemlékezést. Az, hogy a 250.000 szemrebbenés nélkül lemondana a tűzijátékról jelzi, hogy azok a dolgok sem állnak közel a szívéhez, amiket jelképez.

Kremyyy · http://kremyy.freeblog.hu 2010.07.02. 01:03:14

Megint csak bele kellett kötni. Lemondanánk róla,mert inkább segítsenek nekik,minthogy bámuljuk a fényeket. Ettől még programokat lehet csinálni,meg lehet emlékezni. Szerintem inkább az a gáz,hogy neked csak a tűzijáték a megemlékezés. Akkor ha jól értem,amíg nem volt tűzijáték,mindenki leszarta augusztus 20at?

Képzelt Riporter · http://kepzelt.blog.hu 2010.07.02. 02:15:59

@Kremyyy: Miből gondolod, hogy kötekszem? Miből gondolod, hogy meg akarok emlékezni aug. 20-ról? Egyébként tartok tőle, hogy a legtöbb embernek a tűzijátékon kívül semmit sem jelent ez a mi legnagyobb nemzeti ünnepünk. Meg attól is tartok, hogy annó leginkább csak az Új Kenyeret ünnepelték, az államalapítósdi meg a szentistvánosdi nem érdekelte őket, azt a részét pont annyira leszarták, mint mi most. Csak mi most már az Új Kenyeret is leszarjuk, mert már nem kell aratnunk érte.
süti beállítások módosítása